De gezochte verdachte achterop een scooter na de liquidatie. © Politie

Voetbalster Nora O. verdacht van liquidatie Omar ‘Centjes’ ziet zichzelf als grote crimineel

De Amsterdamse recherche vermoedt dat een voetbalster samen met haar vriend de liquidatie van Omar ‘Centjes’ Essalih heeft uitgevoerd.

In de rechtszaak tegen voetbaltalent Nora O. (20) en haar vriend Ismael el B. was eerder deze week een inleidende zitting. De verdenkingen tegen de twee komen volgens Het Parool onder meer uit camerabeelden waarop ze te zien zouden zijn. Daarnaast is er dna-bewijs gevonden op hun kleding. ‘Ze lijkt zichzelf als grote crimineel te zien en nog groter te willen groeien.’ Aldus een van de aanklagers tijdens de zitting.

De recherche heeft na de liquidatie camerabeelden veiliggesteld waarin twee in het zwart geklede personen te zien zijn. Dat zouden volgens de politie de opgepakte verdachten zijn. De uitvoerders van de liquidatie zijn vervolgens een appartementcomplex in de omgeving in gegaan. De politie trof in het trappenhuis kleding aan en het vuurwapen waarmee Omar ‘Centjes’ werd geliquideerd. Op de kleding zouden sporen zijn aangetroffen van zowel verdachte El B. en Nora O..

Volgens de advocaat van voetbaltalent Nora O. zijn de sporen geen bewijs dat zijn cliënt betrokken was bij de liquidatie. Er zijn meerdere sporen gevonden op de kleding waaronder die van andere personen aldus advocaat Guy Weski. Naast de liquidatie wordt O. ook verdacht van een bomaanslag in Rotterdam en een poging inbraak in Amsterdam. De zaak gaat begin februari weer verder.

De 29-jarige Omar Essalih alias ‘Centjes’ of ‘Omar Soesie’ werd in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei 2020 op de hoek van de Panamalaan met de Borneolaan doodgeschoten. Vanwege de ernst van het incident is destijds direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO) onderzoek opgestart. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De gezochte verdachte achterop een scooter na de liquidatie. © Politie