‘Voetbaltalent aangehouden in onderzoek aanslag Rotterdam en liquidatie in Amsterdam’

Een voetbaltalent uit Amsterdam wordt verdacht van betrokkenheid bij een aanslag in Rotterdam en een liquidatie in Amsterdam.

Volgens De Telegraaf gaat het om het vrouwelijke voetbaltalent Nora O. (20). De vrouw staat vandaag voor de rechtbank in Rotterdam in verband met mogelijke betrokkenheid bij het plaatsen van een bom op 18 mei in de Jagthuisstraat in Rotterdam. De vrouw werd na de aanslag samen met de 22-jarige Oussama O. aangehouden door de politie.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft aan de krant bevestigd dat Nora O. afgelopen zomer in haar cel is aangehouden voor betrokkenheid bij een liquidatie in Amsterdam. Het gaat om de moord op Omar ‘Centjes’ Essalih. Het doelwit werd op de hoek van de Panamalaan met de Borneolaan op 3 mei doodgeschoten.

Wat het bewijs is tegen O., die voetbalde bij Zeeburgia en de beloftes van Heerenveen, is niet bekendgemaakt. Haar advocaat, Guy Weski, wil nog niets over de zaak en verdenkingen zeggen tot hij met zijn cliënte heeft overlegd. Het onderzoek naar de bomaanslag en liquidatie is in volle gang.