Voorarrest verdachte dodelijke schietpartij Waterfront verlengd inzake wapenbezit

Het voorarrest van de 25-jarige verdachte die na de schietpartij op het feest Waterfront in het Scheepvaartmuseum werd aangehouden is met 90 dagen verlengd. Dit was in verband met vuurwapenbezit. Het lijkt er dus op dat het Openbaar Ministerie (OM) op dit moment te weinig bewijzen heeft inzake het doodschieten van Souhail L. tegen de 25-jarige Amsterdammer.

Op 25 mei jongstleden ontstond er op het feest Waterfront in het Scheepvaartmuseum ruzie aan de bar. Ooggetuigen verklaarden dat het slachtoffer, Souhail L., bij de bar van dichtbij in zijn nek werd geschoten. Op basis van enkele getuigenverklaringen kon de politie kort na de schietpartij een 25-jarige Amsterdammer aanhouden. Hij bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen.

Of de verdachte ook daadwerkelijk iets te maken heeft met het vuurwapengeweld zal nog moeten blijken. Het OM heeft in ieder geval op dit moment nog te weinig bewijs om de verdachte in staat van beschuldiging te stellen inzake de dodelijke schietpartij op Waterfront.