Reda N. hoofdverdachte in de geruchtmakende overval op multimiljonair Wim Zegwaard in Rijswijk blijft voorlopig nog in voorarrest, tot groot ongenoegen van zijn advocaat. Volgens bronnen zou het bewijs tegen Reda flinterdun zijn en zou het voornamelijk gebaseerd zijn op verklaringen van horen zeggen.

Volgens zijn advocaat Stijn Franken ligt er geen enkel bewijs dat Reda koppelt aan de overval op Zegwaard, of aan de overval in Rotterdam. ‘Maar justitie gelooft mijn cliënt niet. Als hij met een redelijke verklaring komt, noemen ze hem een geslepen crimineel die alles zo heeft voorbereid.’

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is Reda N. betrokken geweest bij de Zegwaard-overval. Maar ook bij een woningoverval op een welvarende familie in Rotterdam. Na de overval in Rotterdam werden twee verdachten in de vluchtauto aangehouden door een arrestatieteam.

Reda N. was niet aanwezig in de vluchtauto. Alleen Moustapha El L. en Mohammed O. werden aangehouden. Echter moet N. ook terechtstaan voor betrokkenheid bij deze overval. Saillant detail van dit alles is dat de verdachten die bewuste avond gevolgd werden door een observatieteam van de politie. Die konden niet verhinderen dat de overvallers hun slag sloegen bij een welvarende familie in Rotterdam. Ze konden pas nadat de overval gepleegd was de verdachten aanhouden. Maar zonder buit en zonder Reda.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl