Voormalig medewerker Belastingdienst aangehouden voor fraude en witwassen crimineel vermogen

De politie heeft in Hulst een verdachte aangehouden in een onderzoek naar fraude en het witwassen van crimineel verkregen vermogen.

De 64-jarige man uit Clinge werd dinsdag bij een gezamenlijke actie van de politie en de FIOD aangehouden. Hij wordt er onder andere van verdacht gefraudeerd te hebben met Covid-subsidies en persoonsgebonden budgetten (PGB’s). Daarnaast wordt hij ook verdacht van het witwassen van crimineel vermogen en valsheid in geschrifte.

De man kwam in beeld na een uitvoerig onderzoek door FIOD en de recherche. De verdachte, een voormalig accountant en medewerker van de Belastingdienst, zou fraude plegen en zijn kennis en expertise op financieel gebied ook aanbieden aan criminelen.

Agenten en medewerkers van de FIOD doorzochten bij de actie verschillende panden in onder andere Hulst, Clinge, Terneuzen, Heikant en Nieuw Namen. In totaal werden er zo’n 80 mensen ingezet. Daarnaast werden er ook een geld- en digihond ingezet.  Er zijn ook nog drie andere personen aangehouden. Hun rol in de zaak wordt nog verder onderzocht.