Voormalig president motorclub Satudarah veroordeeld voor afpakken Ducati en geld bij afpersing

Een voormalig president van een chapter van motorclub Satudarah heeft van de rechtbank een celstraf opgelegd gekregen voor afpersing van een lid van de motorclub.

De 42-jarige man uit Den Bosch hoorde 6 jaar cel tegen zich eisen op verdenking van afpersing, het invoeren van cocaïne en bezit van vijf kilo wiet. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) hielden alle drie de zaken tegen verdachte verband met de Satudarah Motorcycle Club en zijn functie van chapter South Clan in Zuid-Nederland.

‘Tijdens een ledenavond begin september 2017 is het lid met een zogenoemde ‘bad standing’ de club uitgezet. De man moest duizenden euro’s aan de club betalen en zijn –zelf betaalde- motor, een Ducati, afstaan’, zo valt te lezen in het vonnis van de rechtbank. ‘De rechtbank acht bewezen dat de 42-jarige president een aandeel had in de afpersing. Uit geluidsopnames blijkt dat hij aanwijzingen gaf om te zorgen dat het geld snel geïnd werd.’

De rechtbank achtte het feit afpersing bewezen, maar de twee drugsfeiten niet en sprak de verdachte daarvan vandaag vrij. ‘De rechtbank vindt een gevangenisstraf van 2 jaar passend.’ Aldus een woordvoerder van de rechtbank. De opgelegde straf is lager dan geëist door justitie maar desondanks is het OM tevreden met het vonnis.