Voormalige werknemer Tesla krijgt miljoenen na discriminatie op werkvloer

Een voormalige werknemer van Tesla krijgt miljoenen in verband met discriminatie op de werkvloer.

Een voormalig werknemer van Tesla heeft een schadevergoeding van bijna 3,2 miljoen dollar toegewezen gekregen wegens racisme op de werkvloer. Owen Diaz, een zwarte medewerker, werd als uitzendkracht geconfronteerd met een racistische werkomgeving in een Tesla-fabriek in Fremont. Hij kreeg regelmatig te maken met racistische opmerkingen en scheldwoorden.

In eerste instantie oordeelde een jury in 2021 dat Tesla 6,9 miljoen dollar voor emotionele schade en 130 miljoen dollar als boete moest betalen. Dit was een van de hoogste schadevergoedingen in een individuele discriminatiezaak ooit. Tesla ging in beroep en een federale rechter in San Francisco verlaagde de schadevergoeding tot 15 miljoen dollar. Diaz ging hier niet mee akkoord en begon een nieuw proces.

Hoewel Diaz nu een schadevergoeding heeft gekregen van bijna 3,2 miljoen dollar, bestaande uit 175.000 dollar voor emotionele schade en 3 miljoen dollar als boete, is de kans groot dat zijn advocaten opnieuw in beroep gaan om tot in ieder geval de eerder beloofde schadevergoeding van 15 miljoen dollar te komen. Deze zaak is een van de vele voorbeelden van de problemen met diversiteit en inclusie op de werkvloer, waar bedrijven nog steeds mee te maken hebben.