Voortvluchtige Albanees opgepakt in Amsterdam

Vorige week donderdag is een voortvluchtige Albanese crimineel opgepakt in Amsterdam. De man werd al sinds 2008 door de Britse autoriteiten gezocht in verband met de handel in cocaïne en witwassen.

Donderdag 28 november herkende een oplettende agent de 36-jarige Deja S. van ‘Operation Return’, een samenwerkingsverband tussen de Britse autoriteiten, het openbaar ministerie Amsterdam en de politie Amsterdam. In de Diezestraat in de Rivierenbuurt kon S. zonder problemen worden aangehouden.

“De samenwerking met de Britse collega’s is fantastisch. We hebben de afgelopen jaren al tientallen zware Britse criminelen aangehouden. We zien dat onze aanpak succesvol is, we treffen steeds minder Britse voortvluchtige criminelen aan. Onze boodschap – ‘Amsterdam is not the place to be’ – werpt kennelijk zijn vruchten af. De enkeling die deze boodschap niet begrijpt, wordt opgespoord en overgeleverd aan de Britse autoriteiten”, aldus Hanneke Ekelmans van de Eenheidsleiding verantwoordelijk voor Opsporing.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl