© crime-nieuws.nl

Voortvluchtige Britse crimineel per toeval gepakt na opvallend gedrag op terras Amsterdam

In Amsterdam is een voortvluchtige Britse crimineel per toeval tegen de lamp gelopen na opvallend gedrag op een terras.

Op zaterdagmiddag 14 mei zagen agenten in burger een aantal mannen op een terras van een café aan de Scheldestraat zitten. Eén van de mannen viel de politie op door zijn gedrag. Hij zat volgens een woordvoerder continu op zijn telefoon, stond regelmatig op om te bellen en ging weer zitten om vervolgens weer nerveus in zijn mobiel te duiken. Omdat het bekend is dat er criminele activiteiten plaats zouden vinden in de omgeving, hebben de agenten besloten om het groepje in de gaten te houden.

Twee mannen uit de groep liepen van het terras naar een parkeergarage en werden gevolgd door de onherkenbare politieagenten. Toen de twee in een auto stapten besloot de politie het voertuig aan de kant te zetten voor een controle. De bestuurder verliet de parkeergarage en kreeg even later een stopteken. In eerste instantie leek de automobilist te stoppen, maar stapte vervolgens direct de auto uit om het op een rennen te zetten. Na een korte achtervolging, werd de bestuurder (een 18-jarige man zonder vast woonadres) aangehouden.

De bijrijder bleef rustig zitten maar de politie besloot hem ook nog even te controleren. Hij had geen geldig identiteitsbewijs bij zich en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd tijdens verder onderzoek ontdekt dat de man gezocht wordt door de Britse autoriteiten in verband met een openstaande gevangenisstraf van 10 jaar voor betrokkenheid bij handel in cocaïne. De crimineel zit vast in afwachting van overlevering aan de Groot-Brittannië.