© Crime-Nieuws.nl

Voortvluchtige crimineel die nog jaren moet zitten voor poging moord aangehouden in Almere

De politie heeft een voortvluchtige crimineel aangehouden die nog jaren gevangenisstraf uit moet zitten voor een poging tot moord.

Op vrijdagmiddag 31 maart heeft de Dienst Speciale Interventies (DSI) op aanwijzen van het Fugitive Active Search Team Nederland (FASTNL) een voortvluchtige veroordeelde Belg aangehouden in Almere. De 55-jarige man was in België veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor poging tot moord op zijn stiefdochter en partner met een hamer op het hoofd. In februari 2022 was hij bij verstek veroordeeld door de Belgische justitie en lange tijd onvindbaar.

FAST België heeft FASTNL van de Landelijke Eenheid gevraagd de man op te sporen omdat er een vermoeden bestond dat hij zich in Almere bevond. Omdat de man mogelijk vuurwapengevaarlijk was, heeft de DSI hem op straat aangehouden. De verdachte zal worden voorgeleid aan de overleveringskamer van de rechtbank in Amsterdam, waarna er over zijn overlevering zal worden beslist.

Deze aanhouding laat zien dat er internationaal goed wordt samengewerkt om voortvluchtigen op te sporen. FAST België en FASTNL maken beide deel uit van het European Network Fugitive Active Search Teams (ENFAST). Dit netwerk heeft als doel om voortvluchtigen op te sporen en te arresteren in verschillende Europese landen.