De Surinaamse politie heeft een Nederlander aangehouden die veroordeeld is voor betrokkenheid bij een mislukte liquidatie met AK-47’s in Diemen.

Het gaat om de 30-jarige Alejandro P. die van de rechtbank 16 jaar gevangenisstraf opgelegd heeft gekregen. Dit kreeg hij vanwege betrokkenheid bij de mislukte liquidatie op Peter ‘Pjotr’ R. in Diemen. Het slachtoffer werd beschoten met AK-47’s maar wist de moordaanslag te overleven.

De politie in Suriname heeft de verdachten Alejandro P. en de 39-jarige Mario R. en 43-jarige Mao R. op zondag 26 mei (lokale tijd) aangehouden. Het drietal wordt door Nederland gezocht voor verschillende zaken. Volgens Het Parool zijn de broers Mao en Mario R. vertrouwelingen van de internationaal gezochte Ridouan T. Bij de invallen door arrestatieteams en doorzoekingen zijn vuurwapens met munitie aangetroffen en een partij hasj van 30 kilogram.

De drie verdachten zitten vast en de Nederlandse autoriteiten hebben een rechtshulpverzoek ingediend. Wanneer de drie worden uitgeleverd is nog niet bekend maar naar verwachting zal dat niet al teveel tijd in beslag nemen.