© crime-nieuws.nl

Voortvluchtige criminelen door speciaal team politie getraceerd en aangehouden

Een speciaal team van de politie heeft twee voortvluchtige criminelen weten te traceren en aan te houden in Eindhoven.

De gezochte criminelen zijn op donderdag aangehouden door leden van het Fugitive Active Search Team (Fast NL). Een 51-jarige Nederlandse man, die door twee veroordelingen inzake 18 inbraken nog 1641 dagen gevangenisstraf moet uitzitten, is door de Dienst Speciale Interventies op aanwijzen van het Fugitive Active Search Team (FASTNL) rond het middaguur aangehouden in een woning. Hij was op 16 oktober 2022 niet teruggekeerd van verlof.

De andere voortvluchtige is een 41-jarige man uit Roemenië die op verzoek van Fast Roemenië door rechercheurs van FastNL in een andere woning enkele uren later is aangehouden. Hij moet 1305 dagen gevangenisstraf uitzitten voor een veroordeling voor grootschalige handel in harddrugs en bezit van vuurwapens. De man wordt overgeleverd aan de Roemeense autoriteiten.

De twee aangehouden voortvluchtigen hebben geen verband met elkaar. FastNL van de Landelijke Eenheid is aangesloten bij het European Network of Fugitive Active Search Teams (ENFAST) en is een samenwerkingsverband van opsporingsteams van politiediensten binnen de Europese Unie.