Voortvluchtige drugsbaas die 11 jaar moet zitten voor drugs uit Nederland gepakt in Thailand

Een voortvluchtige drugsbaas betrokken bij grootschalige handel van amfetamine vanuit Nederland is na jaren op de vlucht gepakt in Thailand.

Het gaat om de 55-jarige Brit Richard Wakeling uit Brentwood in Essex. In januari 2018 stond de man op de planning voor een grote rechtszaak en besloot te vluchten. Hij wist ruim vijf jaar lang uit handen te blijven van de autoriteiten. Recent kwam er meer informatie binnen over een mogelijke verblijfplaats. Hij werd getraceerd in Thailand en aangehouden.

Het proces in 2018 werd voortgezet en de drugsbaas is bij verstek veroordeeld voor het importeren van miljoenen aan amfetamine. De drugs die in 2016 werden gepakt zouden zijn geleverd door criminele organisaties en personen uit Nederland. Uiteindelijk kreeg de verdachte een gevangenisstraf opgelegd van 11 jaar.

De voortvluchtige crimineel werd gepakt toen hij in een garage in Bangkok zijn auto op ging halen na een reparatie. Op het moment van aanhouding was hij in het bezit van een vervalste paspoort. Wakeling, die in de badplaats Hua Hin woonde, zit vast en de uitleveringsprocedure is gang gezet.