Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Voortvluchtige drugsbaas in Dubai krijgt 13 jaar cel en tientallen miljoenen afgepakt na smokkel 6000 kilo cocaïne


Een voortvluchtige Belgische drugsbaas in Dubai heeft 13 jaar cel gekregen voor betrokkenheid bij de smokkel van meer dan 6000 kilo cocaïne. Ook is 30 miljoen euro verbeurd verklaard.

Het gaat volgens Belgische media om Omar G. alias ‘Patje Haemers’. Vorige week werd hij nog vrijgesproken inzake de invoer van 791 kilo cocaïne vanwege gebrek aan bewijs. In deze zaak is G. samen met medeverdachten wel schuldig bevonden en veroordeeld tot een gevangenisstraf. De eveneens gevluchte broers Mounir ‘Gino’ en Ilias E.B. hebben 11 en 12 jaar cel opgelegd gekregen. 

Volgens de rechtbank was het trio verantwoordelijk voor het binnenhalen van meer dan 6000 kilogram blokken cocaïne via de haven van Antwerpen. Naast de celstraffen is er circa 30 miljoen euro crimineel vermogen afgepakt.

De drugsbaas was niet aanwezig bij de uitspraak en is voortvluchtig. Het vermoeden is dat hij zich mogelijk in Dubai zou bevinden. G. en de andere verdachten kwamen uiteindelijk in beeld door gekraakte Sky ECC pgp-berichten.