Eén van de foto's die de voortvluchtige maffiabaas op zijn FB plaatste © Polizia de Stato

Voortvluchtige kopstuk Camorra liep tegen lamp door posts op Facebook

De Italiaanse voortvluchtige maffioso Giulio Perrone is tegen de lamp gelopen door posts op Facebook. Perrone is een hooggeplaatste lid van de Camorra uit Napels.

De 64-jarige Giulio Perrone is een hooggeplaatst lid van een misdaadclan van de camorra. Hij stond in Italië op de lijst van meest gezochte criminelen voor onder meer drugssmokkel. Perrone wist tien jaar lang uit handen van de autoriteiten te blijven. In zijn vaderland heeft hij nog een gevangenisstraf van bijna 21 jaar openstaan.

Perrone werd opgepakt in Ciudad Madero, een voorstad van Tampico in de deelstaat Tamaupilas, dicht bij de Amerikaanse grens. De streek staat bekend als een van de gewelddadigste in Mexico. De drugskartels en de Italiaanse maffia werken regelmatig met elkaar.

De Italiaanse politie heeft een speciaal team die Facebook afspeurt op zoek naar posts van voortvluchtige criminelen. Het team kwam Perrone op het spoor nadat hij foto’s plaatste van zijn leven in Mexico.

Eén van de foto’s die de voortvluchtige maffiabaas op zijn FB plaatste © Polizia de Stato

De maffioso gebruikte de naam Saverio Garcia Galiero op Facebook. Galiero is de familienaam van zijn moeder en zodoende kwamen de Italiaanse autoriteiten de maffiabaas op het spoor. De man is uitgeleverd aan Italië waar hij zijn straf van 21 jaar moet uit zitten.