© Landelijk Parket

Voortvluchtige oprichter motorclub Satudarah op nationale opsporingslijst

De politie is op zoek naar één van de oprichters van motorclub Satudarah. De 52-jarige Michel B. alias Mima is op de nationale opsporingslijst geplaatst.

B. wordt gezocht omdat hij samen met drie anderen verdacht wordt van het leiding geven aan een criminele organisatie, afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel. Dat heeft de politie vanavond bekendgemaakt in televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Via zijn advocaat heeft B. laten weten niet van plan te zijn zich vrijwillig te melden bij de politie. Zodoende is besloten om hem op de nationale opsporingslijst te plaatsen met foto en naam. De politie is op zoek naar tips inzake zijn mogelijke verblijfplaats. Klik hier voor foto.

Politie en justitie hebben hun pijlen op motorclub Satudarah gericht. Eind september werden drie kopstukken, Angelo M., Paul M. en Xanterra M., aangehouden bij een grote politieactie. Het Openbaar Ministerie (OM) is van plan de motorclub via de rechter te laten verbieden. Justitie wil een definitief einde aan de aanwezigheid van de motorclub in Nederland.