Een man uit Franeker die nog 90 dagen uit moest zitten in de gevangenis dacht de politie te slim af te zijn en zich snel te verstoppen. De voortvluchtige man verstopte zich zo goed voor de politie dat hij klem kwam te zitten en de politie moest bellen om bevrijd te worden.

De politie was op zoek naar de 24-jarige voortvluchtige man omdat hij gesignaleerd stond. Agenten deden een inval in een woning aan de Aalscholverlaan in Vlaardingen waar de man zich schuil zou houden. De voortvluchtige Fries werd tijdens een doorzoeking niet aangetroffen.

Een tijd later belde de 23-jarige Vlaardingse die de man onderdak bood de politie en vertelde dat de man klem zat. Hij had zich kennelijk zo goed verstopt dat hij er niet meer uit kon. Daarop werd de brandweer erbij gehaald om de man te bevrijden uit zijn benarde situatie.

Na het nodige hak werk was de Fries eindelijk vrij om rechtstreeks overgebracht te worden naar een cel. De bewoonster die hem hielp is ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.