Blokken cocaïne (foto ter illustratie)

Vrachtwagen met lading drugs klemgereden en leeggehaald

De politie is een onderzoek gestart naar een overval op een vrachtwagen in Beneden-Leeuwen. De overvallers hebben tassen met, naar alle waarschijnlijkheid, drugs uit de laadruimte gehaald.

De overval vond vorige week dinsdag plaats op de Prins Willem-Alexanderweg/Van Heemstraweg nabij de rotonde. Om onderzoeksredenen is de overval niet eerder naar buiten gebracht door de politie.

De chauffeur was op weg naar een opslagbedrijf in Beneden-Leeuwen en is vlak voor hij bij het bedrijf aankwam overvallen. Een auto die voor de vrachtwagen reed dwong de chauffeur tot stoppen, waarna twee mannen uitstapten en hem sommeerden om rustig te blijven. Tegelijkertijd werd de laadruimte van de vrachtwagen opengebroken en werden er tassen uit gehaald en in auto’s geladen.

De daders, vermoedelijk vijf mannen, gingen er vandoor in twee auto’s. Bij de overval raakte niemand gewond. De politie startte een onderzoek en agenten troffen elders in de omgeving twee auto’s aan die gebruikt zijn bij de overval. In één van de voertuigen werd een partij drugs gevonden. Van de daders ontbreekt ieder spoor.