© Instagram

Vreemde geur op straat leidt tot inval arrestatieam in pand met MDMA drugslab

Een melding van een vreemde geur heeft in Tilburg geleid tot de ontdekking van een MDMA drugslab.

Agenten stelden afgelopen vrijdag na een melding over een chemische lucht een onderzoek in op de Schoorweg. Dit leidde naar een loods die verder werd onderzocht. Omdat er mogelijk sprake was van een drugslab zijn er specialisten van de politie en brandweer opgeroepen.

Omdat niet duidelijk was of er personen in het pand aanwezig waren, werden medewerkers van het arrestatieteam ingezet. Bij een inval troffen zij uiteindelijk niemand aan. De brandweer verrichtte ondertussen metingen naar mogelijke gevaarlijke stoffen.

Toen de situatie voor de politieagenten veilig bleek, werd de afgesloten ruimte verder onderzocht. Hier trof de politie een werkend XTC-laboratorium aan, waar de werkzame stof van XTC werd geproduceerd, MDMA. Het lab is opgeruimd door de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Zij zijn gespecialiseerd in het ontmantelen van dergelijke gevaarlijke opstellingen.

De bewoner die tijdens het onderzoek was gearriveerd, is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. Het lab is ontmanteld en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.