Vrijdag 6 december is in het onderzoek naar de dood van de 20-jarige Rachel Brito Abelenda op verzoek van het Openbaar Ministerie in Zwitserland een man van Iraakse afkomst aangehouden. Het gaat om de vriend die sinds haar dood op zondag 22 september spoorloos verdwenen was.

Zondagavond 22 september 2013 rond 21.00 uur vetrok Rachel samen met haar vriend vanaf het huisadres van een vriending aan de Schutsboomhof. De bedoeling was dat ze direct naar het ouderlijk huis van Rachel in de Tilburgse wijk Reeshof zouden rijden. Daar zijn ze nooit aangekomen.

Rond 23.50 uur sloeg een taxichauffeur die over de Stokhasseltlaan reed alarm. Hij zag namelijk half op de strook voor de bushalte en half op de rijbaan een auto met draaiende motor staan. In het voertuig, een grijze Daewoo Matiz, zat op de passagiersstoel een jonge vrouw die buiten bewustzijn was.

Toegesnelde hulpdiensten konden niets meer doen voor Rachel ze bleek inmiddels te zijn overleden. Omdat het slachtoffer onder zéér verdachte omstandigheden werd aangetroffen gaat de politie uit van een misdrijf. De vriend van het slachtoffer kwam direct na haar dood al naar voren als mogelijke verdachte in deze zaak. Sindsdien is de man van Iraakse afkomst spoorloos, tot nu.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl