Vrienden betrappen vermoedelijke inbrekers en leiden politie naar arrestatie na achtervolging

In Breda hebben drie vrienden op donderdagavond 7 december vermoedelijke inbrekers betrapt. Zij twijfelden geen moment en belden direct het alarmnummer 112.

Ondanks de vlucht van de mogelijke inbrekers slaagde de snel gearriveerde politie erin een 58-jarige man uit Maassluis, een 38-jarige vrouw uit Rotterdam, en een 25-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel langs de snelweg A16 aan te houden.

Omstreeks 19.00 uur waren twee jongens een sigaret aan het roken in een auto geparkeerd in de Vierlingstraat. Voor hen stond een geparkeerde auto met een man en twee vrouwen. Het trio stapte even later uit de auto en verspreidde zich door de wijk. De vrienden kregen het vermoeden dat de man en vrouwen op verkenning waren, dus ze hielden hen nauwlettend in de gaten. Ze belden ook een derde vriend om het drietal extra te observeren.

De vrienden besloten het trio te volgen toen ze te voet door de wijk gingen. Toen een van de vrouwen over een schutting klom, spraken ze haar direct aan. De vrouw reageerde geschrokken en snelde met de andere vrouw en de man naar hun auto. Vervolgens verlieten ze met hoge snelheid de wijk.

Zonder aarzeling besloten de vrienden de achtervolging in te zetten en belden de politie terwijl ze de auto van het vluchtende drietal volgden. Toen de snelheid echter gevaarlijk hoog werd, besloten de vrienden de achtervolging te staken. De politie, continu bijgepraat via de telefoon tijdens de achtervolging, lokaliseerde de auto op de A16 en zette deze aan de kant. De man en de twee vrouwen zijn aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek.