De rechtbank in Amsterdam heeft twee mannen vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van Cartney Kronstadt, die in een woning in Amsterdam-Geuzenveld werd doodgeschoten in 2015. De schietpartij vond plaats tijdens een ripdeal.

Op 28 november 2015 liep het in de woning in Geuzenveld helemaal uit de hand. Er ontstond een schietpartij waarbij de 27-jarige Cartney Kronstadt werd doodgeschoten. De vermeende leverancier van de drugs werd ook geraakt door kogels.

Volgens de rechtbank is niet duidelijk geworden wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning. Eén ding zou wel vast staan dat is het feit dat er sprake was van een ripdeal. De dodelijk getroffen Kronstadt zou de twee kilo coke hebben willen roven. Dit zou de aanleiding zijn geweest voor de dodelijke schietpartij.

De doodgeschoten Kronstadt blijkt eerder veroordeeld te zijn geweest voor een ripdeal met dodelijke afloop. De twee verdachten hebben een gevangenisstraf van respectievelijk 15 en 18 maanden opgelegd gekregen voor wapenbezit en twee kilo cocaïne.