Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Vrijspraak voor door hoofd schieten Turkse man bij rippen wiet in woning

De rechtbank heeft zeven verdachten vrijgesproken van het doodschieten van de 37-jarige Ulas Iskar bij een ripdeal in een woning. De daders waren van plan om een partij wiet te roven.

Op 16 februari 2016 zijn meerdere personen naar Ossendrecht gereden om in te breken en wiet te stelen. De rippers hadden niet verwacht dat er iemand aanwezig zou zijn tot het slachtoffer plotseling tevoorschijn kwam. Ulas Iskar werd vervolgens van dichtbij door zijn hoofd geschoten en is overleden.

Het Openbaar Ministerie eiste celstraffen van twee tot acht jaar. De officier van justitie ging namelijk uit van diefstal met vuurwapengeweld waardoor het slachtoffer overleed. De rechtbank denkt daar anders over. Zij concludeert dat niet kan worden vastgesteld wie de dodelijke kogel afvuurde.

Mogelijk is de schutter Najim Echargui geweest die enkele maanden na de ripdeal samen met zijn broer werd doodgeschoten in een café in Nijmegen. Zijn dna werd aangetroffen op de plaats delict. De verdachten zijn vrijgesproken voor de dodelijke ripdeal maar hebben wel celstraffen van 7 tot 12 maanden opgelegd gekregen voor poging tot inbraak.