Vrijspraak voor poging tot liquidatie op neef in Utrecht

De rechtbank Midden-Nederland heeft een 31-jarige man uit Utrecht vrijgesproken van een poging tot liquidatie op zijn neef. Tegen de man was twaalf jaar cel geëist.

Op 12 november liep het op de Tiberdreef helemaal uit de hand tijdens een afspraak tussen twee mannen. Het slachtoffer werd onder vuur genomen en in zijn arm, benen en buik geraakt. De schutter vluchtte weg en ging er vandoor in een zwarte auto die later uitgebrand werd gevonden aan de Mignondreef.

Volgens de rechtbank is er geen direct bewijs dat de verdachte de schoten heeft gelost. Signalementen van getuigen waren te algemeen om hem als dader aan te wijzen. Het slachtoffer ontkende in eerste instantie de schutter te hebben gezien maar kwam dagen later met de verklaring dat de dader zijn neef zou zijn.

Verklaringen van familieleden van het slachtoffer ziet de rechtbank ook niet als betrouwbaar aangezien ze allemaal het slachtoffer als bron hebben. Ondanks dat de verklaring van de verdachte ook niet geheel sluitend was kan de rechtbank niet met zekerheid vaststellen dat hij betrokken was bij de liquidatiepoging.