Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Vrouw (31) die 13-jarige jongen misbruikte en zwanger raakte krijgt geen cel na deal met justitie

Een vrouw die een 13-jarige jongen misbruikte en zwanger is geraakt hoeft niet naar de gevangenis vanwege een deal met justitie.

De bizarre zaak speelt zich af in de Verenigde Staten. De 31-jarige Andrea Serrano werkt in juni 2022 aangehouden op verdenking van aanranding en misbruik van een minderjarige. Tijdens het politieverhoor zou ze hebben toegegeven geslachtsgemeenschap te hebben gehad met het kind. Serrano is zwanger geraakt van de tiener. De zaak kwam aan het rollen na een melding van een therapeut. De jongen had zijn verontrustende verhaal gedaan waarna er aan de bel werd getrokken. Hij zag de verdachte als een soort moeder en noemde haar ook zo, aldus lokale media.

Nu blijkt dat justitie een plea deal heeft gesloten met de vrouw. Hierdoor ontloopt ze een gevangenisstraf en dat leidde tot ophef inzake de beslissing om de vrouw niet voor de zwaarste aanklachten te vervolgen. Ze krijgt dus geen celstraf maar moet zich wel registreren als zedendelinquent en heeft 10 jaar voorwaardelijk. ‘Ik heb het gevoel dat als zij een man was en hij een klein meisje, het zeker anders zou zijn’, aldus de moeder van het slachtoffer.