Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Vrouw (49) uit Oegstgeest veroordeeld voor misbruik minderjarige vriend dochter: ‘Ik was verliefd’

De rechtbank heeft een vrouw (49) uit Oegstgeest veroordeeld tot een celstraf voor het misbruiken van de minderjarige vriend van haar dochter.

De vrouw begon een relatie met de jongen toen hij 14 was en het heeft uiteindelijk vier jaar geduurd. Volgens de verdachte was zij ‘verliefd op hem’. Volgens de rechtbank maakte de vrouw misbruik van de vertrouwensband die ze met de jongen had. Ze dreigde onder meer met zelfmoord als de jongen niet meer met haar wilde afspreken.

De rechtbank neemt het de verdachte kwalijk dat zij zichzelf als slachtoffer blijft presenteren en de verantwoordelijkheid voor wat er is gebeurd grotendeels neerlegt bij de jongen. Zij was de volwassene van hun tweeën en had zich daarnaar moeten gedragen. Zij heeft misbruik gemaakt van het grote leeftijdsverschil van 28 jaar en de onvolwassenheid van het slachtoffer.

De rechtbank heeft een celstraf van 16 maanden opgelegd, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Daarnaast moet zij de jongen 7000 euro schadevergoeding betalen en zich laten behandelen.