Vrouw aangehouden voor plofkraak in Didam

In het onderzoek naar de mislukte plofkraak in Didam, waarbij een Amsterdammer een deel van zijn hand kwijtraakte door de explosie, is een vrouw aangehouden.

Op 26 januari werd na de plofkraak een 28-jarige Amsterdammer naar een ziekenhuis in Ede gebracht. In Opsporing Verzocht werd duidelijk dat dit is gedaan door een blonde vrouw. De politie was sindsdien op zoek naar de dame in kwestie.

Nadat er tips waren binnengekomen via het opsporingsprogramma kwamen rechercheurs in contact met de 30-jarige vrouw. In eerste instantie werd ze als getuige gehoord maar is naar aanleiding van haar verklaringen donderdagavond aangehouden op verdenking van medeplichtigheid bij de plofkraak.

In de nacht van 25 op 26 januari werd een plofkraak gepleegd op een pinautomaat aan de Wilhelminastraat in Didam. De plofkraak mislukte en de daders hebben niets buitgemaakt. Door de explosie raakte zeker één van de plofkrakers gewond. Na dna-onderzoek kwam de Amsterdammer in beeld. Hij is begin februari aangehouden en toen bleek dat hij een deel van zijn hand was kwijtgeraakt bij de plofkraak.