Vrouw die brief met gif verstuurde naar president Trump aangeklaagd voor bedreiging

De Canadese vrouw die werd aangehouden voor het versturen van een brief met gif naar president Donald Trump, is officieel aangeklaagd voor bedreiging.

De vrouw stuurde recent een brief die geadresseerd was aan de Amerikaanse president naar het Witte Huis. Daarin dreigde zij Trump te vergiftigen of dood te schieten als hij niet vergiftigd zou worden door de verstuurde brief.

De Canadese noemde het gif ‘een speciaal cadeau’ voor Trump en gaf hem de bijnaam ‘lelijke tiranclown’. De brief met het dodelijke gif werd vrijdag onderschept in een postsorteercentrum van het Witte Huis. Uit een analyse in een lab bleek dat de giftige stof ricine in de envelop zat.

De verdachte werd zondag aangehouden toen ze probeerde de grens tussen Amerika en Canada over te steken. Naar verluidt zou ze tegenover douanemedewerkers hebben verklaard door de FBI te worden gezocht voor het versturen van brieven met het dodelijke gif. Naast het Witte Huis stuurde de bedreigster ook zes brieven naar medewerkers van detentiecentra en gevangenissen.