Vrouw die op livestream zus doodstak in Den Bosch opgenomen op psychiatrische afdeling gevangenis

De vrouw die in Den Bosch tijdens een livestream op Instagram haar zus doodstak, is opgenomen op een psychiatrische afdeling van de gevangenis.

Op zaterdagavond kregen de halfzussen ruzie in de woning aan de Slagendreef. Het slachtoffer en de verdachte wonen op hetzelfde adres. Het lijkt er volgens een woordvoerder op dat de aanval met het mes in hun eigen woning is begonnen. Het 20-jarige slachtoffer zag kans om naar de buren te vluchten en overleed uiteindelijk daar in de woning. De buren waren ooggetuigen en konden zichzelf in veiligheid brengen. Ook op hun hond werd ingestoken.

Het is nog onduidelijk wat de precieze aanleiding is geweest voor de dodelijke steekpartij. Om daarover meer te weten te komen wordt met meerdere getuigen gesproken. De verdachte streamde het incident live op Instagram. Deze beelden worden ook meegenomen in het onderzoek. De vrouw is opgenomen op een psychiatrische afdeling van de Penitentiaire Inrichting Zaanstad en haar voorarrest is met twee weken verlengd.

In de woning van de verdachte en het slachtoffer wordt de komende dagen uitgebreid (forensisch) onderzoek verricht. Ook wordt gezocht naar sporen die mogelijk meer duidelijkheid geven over de aanleiding. Ook in het huis van de buren is forensisch onderzoek verricht.