Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf geëist tegen een vrouw voor het drogeren en beroven van haar Tinder match.

Volgens de officier van justitie arriveerde een Peruaanse vrouw een dag eerder met het vliegtuig in Nederland en had meteen dezelfde avond nog een match. De vrouw maakte een afspraak voor de volgende dag om haar date te ontmoeten.

Op het terras van een café gaat het mis voor het 47-jarige slachtoffer. Het personeel ziet hoe de man versuft met zijn hoofd op de schouder van zijn date ligt. Ondertussen pakt de 36-jarige vrouw spullen uit zijn portemonnee waaronder een creditcard en pinpas. Ook de autosleutel van het slachtoffer neemt zijn Tinder date mee.

De serveersters die dit allemaal zien gebeuren besluiten de politie te bellen die vervolgens een onderzoek heeft ingesteld. Na fouillering blijkt de Peruaanse vrouw ongeveer 100 pillen clonazepam bij zich te hebben. Uiteindelijk bekent ze de man drie stuks te hebben toegediend.

Door de actie van de vrouw was de man twee dagen uit zijn geheugen kwijt en moest behandeld worden in het ziekenhuis. De officier van justitie heeft in verband met mishandeling een celstraf van 18 maanden geëist en een schadevergoeding van 720 euro. De rechter doet binnenkort uitspraak.