Drugsbaas Joaquin 'El Chapo' Guzmán Loera. © Mexicaanse overheid

Vrouw drugsbaas Chapo Guzman lanceert nieuwe kledinglijn en merk ‘El Chapo Guzman’

De vrouw van drugsbaas Joaquin ‘El Chapo’ Guzman heeft een nieuwe kledinglijn gelanceerd uit naam van haar man. Het merk heet ‘El Chapo Guzman’.

De drugsbaas heeft in februari van dit jaar de rechten van zijn beeltenis overgedragen aan zijn vrouw Emma Coronel Aispuro. Dit deed Chapo enkele dagen nadat hij schuldig werd bevonden inzake moorden, drugshandel en deelname/leiding geven aan een criminele organisatie.

Zijn vrouw heeft nu in de Verenigde Staten een kledinglijn gestart en verkoopt onder meer petjes en gaat later ook jassen en andere kleding uit naam van haar man verkopen. De dochter van Chapo heeft ook een merk uit naam van haar vader geregistreerd. In februari 2018 registreerde Alejandrina Gisselle Guzman het merk ‘El Chapo 701′ in Mexico.

Het nieuwe modemerk van Chapo’s vrouw is opgericht in samenwerking met zijn advocaten die hem hebben bijgestaan in zijn zaak in de VS. Het bedrijf en de inkomsten hebben volgens de advocaten geen enkele link met de drugsbaas. De financiering gaat op legale wijze. De opbrengsten zullen naar Chapo’s vrouw Emma Coronel en hun twee dochters (tweeling).

De drugsbaas gaat naar verwachting een levenslange gevangenisstraf opgelegd krijgen in de VS. Hij is al schuldig bevonden maar zijn straf wordt in juni pas bekendgemaakt. Zijn advocaten hebben om een nieuwe rechtszaak gevraagd vanwege vooringenomenheid van leden van de jury.