Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Vrouw gearresteerd voor brandstichting geboortehuis Martin Luther King

In Atlanta is een 26-jarige vrouw uit Florida gearresteerd toen ze probeerde brand te stichten bij het geboortehuis van de beroemde burgerrechtenactivist Martin Luther King. Omstanders wisten haar te stoppen voordat ze benzine kon aansteken.

De vrouw was gewapend met een jerrycan en had benzine over de veranda en voorkant van het historische pand gegoten. Gelukkig grepen twee alerte omstanders, waaronder Zach Kempf, in en blokkeerden haar poging.

Kempf zag haar een aansteker pakken en voorkwam zo een mogelijke brand. Hij vroeg passanten om het noodnummer te bellen, wat toevallig twee buiten dienst zijnde politieagenten bleken te zijn. Zij hielden de vrouw onder controle totdat hun collega’s arriveerden.

Familieleden van de vrouw, die later opdoken, gaven aan dat ze psychische problemen heeft. De verdachte is nu in hechtenis genomen en zal waarschijnlijk worden geconfronteerd met aanklachten met betrekking tot poging tot brandstichting en andere mogelijke vergrijpen.

Het geboortehuis van Martin Luther King is een belangrijke historische locatie die symbool staat voor de strijd voor burgerrechten in de Verenigde Staten.