Vrouw in kritieke toestand naar ziekenhuis na steekpartij

Dinsdag 26 februari heeft de politie in Rotterdam een man aangehouden na een steekpartij in een woning aan de Lodijk in Rotterdam. Bij de steekpartij raakte de 43-jarige bewoonster van het pand ernstig gewond. Ze is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 20.00 uur kwam er melding binnen van een mogelijk geweldsincident aan de Lodijk. Bij het huis aangekomen troffen de hulpdiensten een gesloten voordeur aan. Na veel kloppen en aanbellen opende uiteindelijk een bebloede man de deur.

Binnen troffen de agenten een ernstig gewonde vrouw aan. Het gaat om de 43-jarige bewoonster van het pand. Vermoedelijk is ze eerst mishandeld voordat ze werd gestoken met een mes. In het huis is ook een mes aangetroffen en in beslag genomen voor verder onderzoek.

Het slachtoffer was buiten bewustzijn en is in kritieke toestand naar het Dijkzigt ziekenhuis vervoerd.

De 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die bedekt onder het bloed de voordeur opendeed is direct aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie onderzoekt wat zijn betrokkenheid bij de steekpartij is geweest.

De politie gaat vooralsnog uit van een incident in de relationele sfeer.

Bron: Politie