UPDATE: Vrouw opgepakt in onderzoek naar ontplofte granaat en schietpartij in Amsterdam

In een onderzoek naar een aantal geweldsincidenten met onder meer een granaat op de Oude IJsselstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt, heeft de politie dinsdagochtend een 27-jarige vrouw aangehouden op Schiphol.

In de nacht van zondag 8 op maandag 9 mei 2016 ontplofte in de Oude IJsselstraat een handgranaat bij een woning. Door de explosie raakten meerdere geparkeerde auto’s beschadigd, maar raakte niemand gewond. Een maand later, op donderdagochtend 9 juni werd een vrouw neergeschoten op nagenoeg dezelfde locatie in de straat. De recherche onderzoekt nog altijd of de geweldsincidenten met elkaar te maken hebben.

De nu opgepakte vrouw wordt verdacht van witwassen en zit vast. Wat haar rol precies was of is bij de incidenten in de Rivierenbuurt heeft de politie niet bekendgemaakt. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

UPDATE: De Amsterdamse recherche heeft vanochtend nog eens vijf personen aangehouden in het onderzoek naar de ontplofte granaat en schietpartij. Het gaat om drie vrouwen en twee mannen.