© Twitter

Vrouw (27) overleden na liquidatie schutters met machinegeweren in Amsterdam

Een vrouw is om het leven gekomen bij een liquidatie met machinegeweren in Amsterdam.

Op zondagavond werd rond 19.40 uur een auto met twee inzittenden beschoten door twee gewapende mannen op de Maassluisstraat in Nieuw-West. De 27-jarige bestuurster werd daarbij geraakt maar reed vervolgens door. De bijrijder bleef ongedeerd. Uiteindelijk belandde het slachtoffer in het ziekenhuis waar zij vannacht aan haar verwondingen is overleden.

De twee schutters, die gebruik maakten van automatische vuurwapens, gingen er na de beschieting vandoor in een zilvergrijze bestelauto. Die auto werd bestuurd door een derde verdachte. In de August Vermeylenstraat werd later een bestelbusje in de brand gestoken. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de schietpartij en het uitgebrande voertuig.

In verband met deze zaak is een 20-jarige verdachte aangehouden. De verdachte zit in volledige beperkingen en daarom worden er geen verdere mededelingen gedaan over de verdachte en de verdenking tegen hem. Er zijn ook beelden (klik hier) opgedoken van de vluchtende schutters. Het onderzoek naar de liquidatie is in volle gang.