Vrouw steekt middelvinger op naar politie en geeft extra gas bij achtervolging op snelweg A4

Een vrouw heeft tijdens een achtervolging met de politie op de snelweg A4 haar middelvinger opgestoken.

Op de A4 bij Leiderdorp zagen agenten van de Landelijke Eenheid op woensdag een auto richting het zuiden rijden met een snelheid van ongeveer 140 km/uur terwijl de maximum snelheid daar 100 km/uur bedraagt. De agenten gaven haar een stopteken maar hier gaf ze geen gevolg aan. Ook het gebruik van de blauwe zwaailichten hadden geen effect op de bestuurster. In plaats van stoppen stak ze haar middelvinger op naar de politie en verhoogde de snelheid.

Er kwamen meerdere politieauto’s om assistentie te verlenen. Met meerdere voertuigen lukte het om de auto klem te rijden op de afrit bij Vlaardingen. Omdat de agenten vermoedden dat de bestuursters onder invloed van verdovende middelen was werd een test afgenomen. De drugstest gaf het gebruik van THC aan. De bestuurster erkende ook wiet en ketamine gebruikt te hebben.

Naast een proces-verbaal voor het rijden onder invloed wordt de vrouw bekeurd voor het te hard rijden en het niet volgen van de aanwijzingen van de politie. Daarnaast is haar rijbewijs ingevorderd omdat de politie het vermoeden heeft dat ze niet langer beschikt over de rijvaardigheid of de geestelijke geschiktheid voor het besturen van en auto. Het rijbewijs is opgestuurd naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).