Vrouw vastgebonden aan bed en neergestoken bij brute woningoverval

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een brute woningoverval in Soest waarbij een vrouw die alleen thuis was, door twee mannen aan haar bed werd vastgebonden en neergestoken.

De daders belden zaterdagavond 5 januari rond 20.30 uur aan bij de woning aan de Frans Halslaan. De bewoonster was op dat moment al naar bed en deed niet open. Kort daarna werd er ingebroken aan de achterzijde van het pand. Eenmaal binnen wilden de daders geld zien. De vrouw gaf ze een briefje van 50 euro maar daar namen ze geen genoegen mee.

De overvallers wilden ook nog haar ringen, maar toen dat niet lukte moest de vrouw onder bedreiging van een mes de ringen los knippen. Vervolgens werd ze met een riem vastgemaakt aan het bed en kreeg een t-shirt in haar mond. Alsof dat niet genoeg was werd ze daarna ook nog gestoken met een mes.

De politie heeft signalementen verspreid van de daders. Het gaat om twee donkergetinte mannen van ongeveer 1.60 en 1.70 meter lang. De daders zijn rond de 20 jaar oud en spraken Nederlands met een accent in straattaal. Eén van de mannen had een beugel op de ondertanden.