In de Verenigde Staten is een 21-jarige vrouw aangeklaagd voor betrokkenheid bij de zelfmoord van haar vriend. De 22-jarige Alexander Urtula bracht zichzelf om na honderden berichten van zijn vriendin die hem aanspoorde om zelfmoord te plegen.

Het slachtoffer overleed in mei 2019, anderhalf uur voordat hij zijn diploma biologie zou krijgen van de Boston College. Na onderzoek bleek uit zijn telefoongegevens dat zijn vriendin Inyoung You, met wie hij anderhalf jaar samen was, hem constant berichten stuurde waarin ze hem vertelde om zelfmoord te plegen.

Voor zijn dood werd hij al dagen bestookt met berichtjes en vernederingen van zijn vriendin. Volgens de openbaar aanklager had You volledige geestelijke en emotionele controle over haar vriend. De vrouw zou Urtula zelfs fysiek hebben mishandeld.

Uit de berichten blijkt dat de harteloze vrouw hem constant wees op het feit dat de wereld en zijn familie beter af zouden zijn zonder hem. De vrouw ging zo ver dat ze hem zelfs gevolgd is naar de locatie waar hij zelfmoord pleegde en was ze erbij toe hij dat uiteindelijk deed.

De twee zaten samen op de Boston College, waar de Zuid-Koreaanse You in mei 2020 zou afstuderen. Enkele maanden na de dood van haar vriend is ze gestopt met haar studie en teruggekeerd naar Zuid-Korea. De verdachte is daar nog steeds. Ze is nu aangeklaagd inzake doodslag en de openbaar aanklager hopt dat ze vrijwillig terugkeert. Mocht dit niet gebeuren dan zal er naar andere manieren gekeken worden om haar terug te halen naar de VS.

De bizarre zaak toont veel gelijkenissen met een eerdere zaak eveneens in de VS. In 2017 werd Michelle Carter schuldig bevonden aan doodslag nadat uit berichten bleek dat ze haar vriend aanspoorde om zichzelf van het leven te beroven. Zij kreeg uiteindelijk vijftien maanden cel.