© Pixabay on Pexels.com

Vrouw verdacht van dodelijke schietpartij in Uber eist vrijspraak want ‘foetus heeft niets gedaan’

Een vrouw die verdacht wordt van moord is in een Amerikaanse rechtbank met een erg origineel pleidooi gekomen. Ze eist namelijk vrijspraak omdat haar foetus niets gedaan heeft.

De 24-jarige Natalia Harrell wordt verdacht van het doodschieten van een vrouw in een Uber vorig jaar. Na een nacht uitgaan schoot ze het slachtoffer tijdens een ruzie in haar buik. Sindsdien zit de verdachte vast op verdenking van moord en/of doodslag.

Haar advocaat kwam bij de rechtbank met een bizar pleidooi. Volgens hem moet zijn cliënt op vrije voeten komen omdat de foetus in haar buik niets gedaan heeft. Ook zou de staat Florida niet de juiste zorg leveren en het ongeboren kind onvrijwillig vast hebben gezet, aldus de advocaat. Om het verder af te maken claimt de advocaat dat zijn cliënt uit zelfverdediging heeft geschoten om het leven van haar ongeboren kind te beschermen.

De rechtbank heeft het originele pleidooi aangehoord en gaat een beslissing nemen. Naar verwachting zal de vrouw inclusief haar ongeboren baby vast blijven zitten. Ze riskeert een langdurige gevangenisstraf voor de dodelijke schietpartij.