Vrouw vergiftigt dubbelganger met cheesecake en steelt identiteit

In de VS is een vrouw schuldig bevonden aan het vergiftigen van haar dubbelganger met een cheesecake om haar identiteit te stelen.

Het slachtoffer, Olga Tsvyk, kreeg een heerlijk stuk cheesecake die vergiftigd bleek te zijn met een sterk kalmeringsmiddel. De vrouw raakte buiten bewustzijn en werd door een vriend aangetroffen. Ze is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in New York.

Terwijl Tsvyk in het ziekenhuis lag werden haar paspoort en andere waardevolle spullen gestolen. De vrouw overleefde de poging tot moord en de politie startte een onderzoek. Hierbij kwam vrij snel een verdachte in beeld. 

De 47-jarige Viktoria Nasyrova werd door agenten aangehouden en vastgezet. Volgens de politie lijken de vrouwen erg op elkaar en probeerde Nasyrova de identiteit van Tsvyk te stelen. Haar plan mislukte en nu zit ze vast voor poging moord.

Een jury heeft de verdachte schuldig bevonden aan onder meer poging tot moord, mishandeling en opsluiting. Ze riskeert tot 25 jaar gevangenisstraf. De rechtbank doet later uitspraak over welke straf ze uit moet zitten.