Vrouw veroordeeld tot 9 jaar cel voor doodsteken slapende huisgenoot in Bodegraven

Een vrouw is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar voor het doodsteken van haar huisgenoot in zijn slaap.

De 40-jarige vrouw heeft de man op 24 februari 2020 met meerdere messteken om het leven gebracht in hun woning in Bodegraven. Volgens de rechtbank is er sprake van voorbedachte raad, omdat de vrouw zich heeft beraden op haar voornemen om de man te doden en dat voornemen ook op een planmatige manier heeft uitgevoerd.

De straf is conform de eis van de officier van justitie. Bij de hoogte van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met de ernst van het feit. Het nietsvermoedende slachtoffer is in zijn slaap door de vrouw verrast. Zij heeft hem meerdere keren met twee messen gestoken en hem daarna aan zijn lot overgelaten.

Naast de celstraf krijgt de vrouw ook tbs met dwangverpleging opgelegd. Deskundigen van het Pieter Baan Centrum hebben een stoornis bij haar vastgesteld. De rechtbank heeft haar het feit daarom in verminderde mate toegerekend. De vrouw moet vanwege gevaar voor herhaling worden behandeld in een forensische kliniek.

Het handelen van de verdachte heeft voor de nabestaanden onherstelbaar verdriet veroorzaakt, in het bijzonder voor de ouders van het slachtoffer die hun kind hebben moeten begraven. De ouders en de zus van de man kampen tot op de dag van vandaag met gevoelens van leegte, wanhoop en ongeloof, aldus de rechtbank. De vrouw moet aan de ouders van de man een schadevergoeding van 35.000 euro betalen.