Vrouw werd in Amsterdam meerdere keren overreden vanwege conflict over neptelefoon

De vrouw die in Amsterdam meerdere keren werd overreden door een auto, blijkt ruzie te hebben gehad vanwege de aankoop van een neptelefoon.

Op zaterdagavond werd rond 20.30 uur de 24-jarige vrouw op de Geraniumweg ter hoogte van de Ranonkelkade overreden. Omstanders waren hier getuige van en grepen in. Hierbij werd het voertuig van de verdachten vernield. De twee inzittenden van de auto, de omstanders en een betrokkene zijn aangehouden.

Het slachtoffer is aanspreekbaar naar het ziekenhuis overgebracht. De politie hield ter plekke de bestuurder  van het voertuig (een 23-jarige man uit Amsterdam) en de bijrijder (een 26-jarige man uit Amsterdam)  aan. Er zijn vier verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het betreft twee 21-jarige en twee 22-jarige mannen uit Amsterdam. Ook is een 64- jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij het incident. Zijn rol wordt nader onderzocht.

Uit het onderzoek van de recherche ontstaat het beeld, dat een conflict is ontstaan over de aankoop van een mobiele telefoon. De vrouw zou eerder die avond een mobiele telefoon via Marktplaats hebben gekocht en deze op de Ranonkelkade hebben opgehaald. Toen bleek dat het geen echte telefoon was, is ze terug gegaan om verhaal te halen. Hierop ontstond een conflict met de inzittenden van de auto.