Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

‘Vrouw zaagt eigen hand eraf voor tonnen euro’s verzekeringsgeld’

Een poging om de verzekering op te lichten voor tonnen euro’s is voor een Sloveense vrouw compleet mislukt. Ze heeft haar hand voor niets geamputeerd en riskeert nu een gevangenisstraf.

Volgens de Sloveense politie had de 21-jarige vrouw kort voor het ‘ongeval’ een verzekering afgesloten voor letselschade. Hiermee zou ze eenmalig bijna 400.000 euro krijgen en daarnaast elke maand 3000 euro gestort op haar rekening. Dat zou allemaal het geval zijn mocht er geen sprake zijn van opzet en/of fraude op een of andere wijze.

Na onderzoek van de recherche bleek er inderdaad sprake te zijn van opzet. Met de hulp van drie familieleden heeft de vrouw haar eigen had geamputeerd. In haar woning werd haar hand eraf gezaagd en is het ‘slachtoffer’ vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Om het maximale bedrag te krijgen lieten ze de afgezaagde hand thuis zodat de vrouw deze voor altijd zou verliezen.

Helaas voor de fraudeurs hebben de hulpdiensten hun best gedaan en hebben ze de hand opgehaald en weer vastgenaaid. De vrouw en haar familieleden riskeren nu een gevangenisstraf tot acht jaar voor de fraude.