Een vrouw heeft in de Verenigde Staten maandenlang vastgezeten omdat de politie dacht dat een zak met suikerspin drugs was.

De 41-jarige Dasha Fincher werd op de oudejaarsavond 2016 door de politie aan de kant gezet voor een controle. In het rapport werd als reden gemeld dat de auto zeer donker getinte ramen had. Tijdens de controle werd een zak met lichtblauwe suikerspin gevonden en de politie heeft een test verricht. De test gaf aan dat er mogelijk sporen van methamfetamine aanwezig waren. De vrouw werd daarop aangehouden en vastgezet.

Uiteindelijk heeft ze drie maanden vastgezeten omdat ze de overdreven hoge borgtocht van 1 miljoen dollar niet kon betalen. Na maanden detentie bleek dat het inderdaad om suikerspin ging zoals de vrouw de hele tijd had aangegeven. Dasha Fincher spant nu een rechtszaak aan omdat ze al die tijd onschuldig in de cel zat.

Er zijn meer soortgelijke zaken in de VS waarbij personen geruime tijd vast komen te zitten door een foute drugstest. De tests blijken niet zo betrouwbaar te zijn. Ook op andere stoffen reageren ze en geven soms een positief resultaat. Als je dan geen geld hebt voor je borgtocht zal je vast blijven zitten tot je rechtszaak en dat kan in sommige gevallen maanden tot jaren duren.