Vrouw zoekt en steekt dubbelganger met tientallen messteken dood om eigen dood in scène te zetten

In Duitsland wordt een vrouw verdacht van het vermoorden van een dubbelganger om  haar eigen dood in scène te zetten.

De Duits-Iraakse Sharaban K. is door de officier van justitie aangeklaagd voor een gruwelijke moord. Via sociale media zou K. hebben gezocht naar een vrouw die erg op haar leek. De moord zou ze vervolgens samen met een vriend hebben gepland en gepleegd. 

Uit onderzoek van de politie blijkt dat ze haar dood vermoedelijk in scène wilde zetten omdat ze in problemen was gekomen met haar familie, aldus het Duitse OM. K. dacht op deze wijze makkelijker onder te kunnen duiken. 

Toen de gedode vrouw werd gevonden dachten de autoriteiten dat het om K. ging. Dat was onder meer omdat het slachtoffer vanwege tientallen messteken in het gezicht bijna onherkenbaar was. Na onderzoek bleek het niet om K. te gaan maar om de Algerijnse blogger Khadija O., die erg veel leek op de verdachte. De Duitse media spreken over een ’dubbelgangermoord’.

K. zocht in de week voor de moord met verschillende schuilnamen contact met het slachtoffer. Ze deed haar een aanbod en wist haar op deze wijze te overtuigen af te spreken. ‘Het slachtoffer is gedood met 50 messteken. Het gezicht is compleet misvormd.’

Op 26 en 27 januari heeft de politie arrestatiebevelen uitgevaardigd voor Sharaban en de andere verdachte. Ze riskeren beiden een levenslange gevangenisstraf voor de gruwelijke moord.