Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Vrouwelijke drugsdealer veroordeeld na crash drone bij afleveren drugs in gevangenis

Een vrouwelijke drugshandelaar is veroordeeld nadat ze een drone had gebruikt om een USB-stick met expliciet materiaal en meer dan 75.000 dollar aan opioïden af ​​te leveren in een gevangenis in Australië, waar de onbemande vliegtuig neerstortte.

Deze week verscheen Cheyenne Petryszyn, 27, voor het Hooggerechtshof van Brisbane voor haar veroordeling nadat ze schuldig had gepleit aan twee aanklachten wegens het verhandelen van gevaarlijke drugs in een penitentiaire inrichting.

Haar twee medeverdachten, Cory Sinclair Keleher, 33, en Bradley Knudson, 37, pleitten ook schuldig aan hun betrokkenheid bij de zaak.

Het incident vond plaats op 1 april 2022 in een niet nader genoemde gevangenis in Queensland, waar stafpersoneel het wrak van de drone vond naast een oefenterrein. In de buurt vonden ze een verzegelde zak met 79 strips van de opioïde Buprenorfine, 0,94 gram methamfetamine en een USB-stick met expliciet materiaal.

Petryszyn was voorwaardelijk vrijgelaten ten tijde van de dronevlucht en zit nu een straf van 11 jaar uit voor een niet-gerelateerde veroordeling voor drugshandel.

De vrouw had een rol in het complot om de medicijnen te verkrijgen die Knudson in de gevangenis kon verkopen. Haar medeverdachten probeerden hun telefoongesprekken over het smokkelcomplot te verbergen door over vissen te praten, maar nadat de drone was neergestort, gaf Petryszyn toe dat “alles was neergestort en verbrand.”

De rechter veroordeelde Petryszyn tot 16 maanden gevangenisstraf, terwijl Knudson en Keleher respectievelijk 2 jaar en 16 maanden kregen, maar beiden werden vrijgelaten onder voorwaarden.