Amnesia haze wiettopjes © crime-nieuws.nl

Vuilniszak vol met kilo’s wiet vliegt uit raam na bezoekje politie

De politie heeft afgelopen nacht in Hoorn een wietkwekerij aangetroffen en ontmanteld. De bewoner probeerde nog via het balkon te vluchten met een vuilniszak vol met toppen.

Agenten zagen rond 23.15 uur op een balkon van een woning aan de Pergola meerdere wietplanten staan en roken een wietgeur. Op dat moment kwam de bewoner aangereden en zei dat hij zijn woning niet in kon. Via de schuur klom de man op zijn balkon en overhandigde de agenten de plantjes. De agenten zagen op dat moment dat de balkondeur open stond en verzochten de man de woning te openen.

Eenmaal binnen roken de agenten al gelijk een sterke wietgeur. Op zolder troffen de agenten twee kweektenten aan die vol stonden met gedroogde toppen. Ondertussen gooide een vrouw een vuilniszak uit het raam van de woning. Toen een van de agenten deze vuilniszak wilde pakken sprong de man via het balkon op een schuurtje en probeerde te vluchten met de vuilniszak.

Zijn actie is mislukt en een agent kon de man tegenhouden. In de vuilniszak bleken gedroogde toppen te liggen. De politie heeft een aantal kilo wiet in beslag genomen. De bewoners zijn aangehouden en hun auto is afgepakt door de politie.