De politie heeft na een melding van een gewapende beroving in Breda twee verdachten aangehouden met een bivakmuts, vuurwapen en een halve kilo drugs in een verborgen ruimte.

Rond 15.45 uur vrijdagmiddag hadden vier personen afgesproken in de Valkenstraat voor de verkoop van een telefoon. Nadat de telefoon was gekocht, werd door een van de verkopers een vuurwapen getrokken en moesten de kopers hun eigendommen afgeven. De verdachten, een 24-jarige man uit Den Haag en een 23-jarige man uit Almere, gingen er met een tas en autosleutel vandoor.

Een kenteken van de verdachten werd achterhaald en snel kregen agenten zicht op het voertuig. Na een korte achtervolging is de auto gestopt op de Hoofdstraat in Zevenbergschen Hoek. De twee zijn met door agenten met getrokken wapens uit de auto gepraat, aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis.

In de auto werd na doorzoeking een bivakmuts en meer dan een halve kilo wiet aangetroffen. In een verborgen ruimte vonden agenten een vuurwapen. Ook heeft de politie ruim 1000 euro vals geld, wat de verdachten tijdens hun vluchtpoging uit het raam gooiden, in beslag genomen. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.