De politie heeft op de eerste dag van de grote actie op een woonwagenkamp in Lith, vuurwapen en handgranaten aangetroffen.

Naast het woonwagenkamp werden er ook andere locaties doorzocht. Het gaat om een woning en een bedrijf in Oss en een chalet op een vakantiepark in het Friese Sumar. Alle objecten houden verband met het grote onderzoek naar een criminele familie in Oss.

Het kamp in Lith en de directe omgeving werden rond 6.00 uur volledig afgesloten met hekken. Even daarvoor vielen arrestatieteams binnen bij het chalet in Friesland en op het woonwagenkamp in Lith. De teams werden ingezet in verband met de arrestatie van een vierde verdachte in het onderzoek. De kans bestond dat hij op één van de locaties aanwezig was, maar hij werd echter niet aangetroffen. Naar hem wordt nog gezocht.

In het chalet werd een vuurwapen gevonden verstopt onder een matras. Op het kamp werden acht handgranaten gevonden. Na de vondst moest het woonwagenkamp tijdelijk worden ontruimd zodat specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) de granaten veilig konden stellen. De doorzoeking gaat morgen nog door. De bewoners zijn op een andere locatie ondergebracht tot de politie helemaal klaar is met zoeken.