Dinsdagochtend heeft de politie na een achtervolging over de A4 ter hoogte van Schiphol een vuurwapen en een horloge ter waarde van 35.000 euro aangetroffen en in beslag genomen. Een 23-jarige Amsterdammer en een 20-jarige Amsterdamse zijn aangehouden.

Tijdens een surveillance zagen agenten  een auto rijden waarvan de eigenaar nog een hoog boetebedrag had openstaan. Daarop gaf de politie het voertuig een stopteken. Daar werd niet aan voldaan en de politie zette de achtervolging in. Boven op een afrit stopte de auto en de inzittenden zetten het op een lopen. De vrouw werd al snel aangehouden. De man is na een korte achtervolging te voet uiteindelijk op de Loevesteinse Randweg op Schiphol aangehouden.

Bij onderzoek naar de route die de man op zijn vlucht had afgelegd, troffen agenten een vuurwapen aan. De politie vermoedt dat dit wapen van de 23-jarige Amsterdammer is. Hij is aangehouden voor verboden vuurwapenbezit. De bestuurster van het voertuig, de 20-jarige Amsterdamse, bleek een horloge ter waarde van 35.000 euro te dragen. Dit horloge is in beslag genomen en de politie onderzoekt nu of het verkregen is met crimineel verdiend vermogen. De Amsterdammer bleek de auto pas een dag in bezit te hebben en heeft dus niets met de openstaande boetes te maken.